6 De brug in Mirepoix-sur-Tarn ten noorden van Toulouse stortte in tussen 8 en 8.30 uur. Een vrachtwagen en twee wagens donderden naar beneden.
Photo News De brug in Mirepoix-sur-Tarn ten noorden van Toulouse stortte in tussen 8 en 8.30 uur. Een vrachtwagen en twee wagens donderden naar beneden.

Ingestorte brug in Zuid-Frankrijk: “Vrachtwagen woog dubbele van toegelaten gewicht”

De vrachtwagen die zich op de brug bevond die gisteren in het zuidwesten van Frankrijk is ingestort, woog meer dan 40 ton. Dat is het dubbele van het toegelaten gewicht op de brug. Dat heeft de burgemeester Mirepoix-sur-Tarn, Eric Oget, vandaag gezegd. Bij het drama vielen twee doden. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op het ogenblik van het ongeval bevonden zich een vrachtwagen en een auto op de hangbrug over de Tarn. De brug werd begin jaren '30 gebouwd en werd volgens de volksvertegenwoordiging van het departement in 2003 gerenoveerd. 

De toegang was verboden voor voertuigen van meer dan 19 ton, wat ook aangegeven staat. Volgens de burgemeester woog de vrachtwagen dus meer dan 40 ton. "De brug heeft het begeven onder het gewicht van de grote vrachtwagen", aldus Oget.

Bij het ongeval kwamen een vijftienjarig meisje en de vrachtwagenchauffeur om het leven. 

6
AFP
6
Photo News
6
Photo News
6
Photo News
6
Photo News

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Louis Benasque

    Er staat een Franse tekst in grote letters boven het portaal : "Un seul poids lourd sur le pont" vertaald naar het nederlands : "Een enkele vrachtwagen op de brug". Ook staat tonnagebeperking van 19 ton op verkeersbord voor de vrachtwagen. Duidelijk toch ?

  • chris delanghe

    Eén vrachtwagen én niet meer dan 19T.. Dat ze maar eens beginnen met de regels na te leven. Of was het weer zo een die geen frans verstaat?. Heel waarschijnlijk wel. Als men willens nillens zijn voeten aan de regels vaagt dan helpt niks en kan er ook niets stommiteiten voorkomen. Dankzij het opengrenzen europa van de moderne slavernij is dat tegenwoordig allemaal perfekt mogelijk... kijk maar eens wat er allemaal rondrijd op onze wegen!

Lees meer