Twitter/@lillyspickup

Inheemse bevolking Amazonewoud smeekt om hulp

Met de aanhoudende bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud, neemt de internationale reactie toe. Verschillende sterren uitten al hun steunbetuigingen en ook de wereldleiders willen hulp bieden aan de Braziliaanse president. En nu reageert dus ook een inheemse volksstam in een virale Twittervideo. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de video stapt een vrouw uit een een groep van het  Braziliaanse Xinguvolk naar voren terwijl ze vastberaden zegt dat haar volk zal blijven strijden terwijl de wereld angstvallig bidt. De bewoners willen vechten voor het Amazonewoud en hun woonplaats. Ze willen de bossen beschermen voor hun kinderen en kleinkinderen en voor de toekomst van de planeet.

Het volk rekent ook op wereldwijde inspanningen en roept onder meer op om te stoppen met de mijnbouw op de grondgebieden, de ontbossing en het verspreiden van giftige pesticiden in hun water en voedsel. Ze vragen de twitteraars ook om hen te steunen in de strijd. 

De video is intussen al meer dan een miljoen keer bekeken en wordt gretig verspreid op verschillende sociale media.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Hypocriet is dat grote delen van de wereld in brand staat omdat de rijken en multinationals grote investeringen hebben gedaan of nog doen, om er groot financieel gewin er uit te halen.

  • Tom Der Kinderen

    Ach, geen enkele wetenschapper of model kan nog voorspellen hoelang de planeet dit nog kan dragen. Gezien de exponentiële extremen die nu overal opduiken mogen we blij zijn als we nog 30 jaar kunnen blijven ademen.We doen niets aan wat we kunnen doen en houden al zeker geen rekening met het onverwachte ondanks alle signalen die onze planeet geeft.Ik vraag mij af of alle ouders wereldwijd zich nog zullen kunnen excuseren bij hun kinderen voor hun aangerichte verwoesting terwijl ze allen sterven.

Lees meer