3
AFP

IS doodt vijftien Iraakse grenswachters bij aanval

De jihadistische terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft gisteren een grenspost aan de Iraaks-Jordaanse aangevallen. Daarbij zijn minstens vijftien Iraakse grenswachters om het leven gekomen, zo meldt de plaatselijke overheid.

"Daesh (de Arabische afkorting voor IS, nvdr.) heeft een aanval uitgevoerd door een bomauto te laten ontploffen en door zijn strijders af te sturen op het 2de regiment van de grenswachters nabij Trebil", zowat 500 kilometer ten westen van Bagdad, zo meldt een Iraakse legerofficier.

"De aanval werd vanuit verschillende posities uitgevoerd en heeft het leven gekost aan vijftien grenswachters, onder wie twee officieren", klinkt het nog.

De Iraakse ordediensten zijn erin geslaagd de controle over het grootste deel van de provincie al-Anbar te heroveren, met onder meer ook de steden Ramadi en Falluja.

3
EPA

De Iraakse luchtmacht heeft vandaag de tegenaanval ingezet door voor het eerst posities van de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat (IS) onder vuur te nemen op Syrisch grondgebied.

Volgens de Iraakse eerste minister Haider Al-Abadi vonden er luchtaanvallen plaats op IS-posities in de Syrische plaatsen Housseibeh en Abu Kamal. De operatie werd "succesvol uitgevoerd", aldus nog de premier.

3
REUTERS

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels