Wikimedia/Thomas Ledl

Irakese vluchteling verkracht jongetje (10) in wc zwembad: "Was seksueel noodgeval"

Een Irakese vluchteling van twintig heeft in een wc-hokje van een Weens zwembad een jongetje van amper tien gruwelijk verkracht. De knaap was er zo erg aan toe dat hij in het kinderziekenhuis moest opgenomen worden voor zijn verwondingen. De dader besefte zijn "grote fout", maar beweerde dat het om een "seksueel noodgeval" ging. Het misdrijf dateert van 2 december vorig jaar, maar de Oostenrijkse politie bevestigt het nu pas officieel.

"Ik had al vier maanden geen seks gehad", bracht de verkrachter in als zielige verontschuldiging. De Irakese immigrant was in september via de Balkan in Oostenrijk aangekomen. Hij werkte in Irak als taxichauffeur en leefde in Wenen van de bijstand.

De zware feiten vonden plaats in het wc-hokje van het Theresienbad, waar de Irakees de jongen bij de hand naartoe had geleid. De man deed de deur op slot en vergreep zich aan het kind. Het jongetje schreeuwde het uit van de pijn maar werd niet gehoord. Wenend stapte hij daarna op de badmeester af. Intussen was de verkrachter zich alweer aan het amuseren op de driemeterplank. De badmeester verwittigde de politie en de verdachte werd meteen ter plaatse nog in zwembadkledij aangehouden. Hij bekende de verkrachting tijdens het verhoor.

Bewust verzwegen om ophitsing te voorkomen?
De dader gaf zijn "grote fout" toe en zei dat hij zijn slachtoffer "niet voor het leven had willen tekenen". Maar naar eigen zeggen kon hij zijn "uitgesproken overmatige seksuele energie" in Oostenrijk niet langer bedwingen. In Irak had hij nog seks gehad met een vrouw, beweerde hij, maar niet met zijn echtgenote, die sinds de geboorte van hun dochter "altijd ziek" was.

De politie wou de zaak eerst niet openbaar maken "om het slachtoffer te beschermen", maar bevestigt nu dat er een onderzoek werd ingesteld naar de twintigjarige Irakees voor verkrachting en ernstig seksueel misbruik van een minderjarige. De politiewoordvoerder ontkende met klem dat de zaak bewust uit de media gehouden was om de bevolking niet op te hitsen tegen pas aangekomen vluchtelingen.

Lees meer