In de hoofdstad van Iran, Teheran.
AFP In de hoofdstad van Iran, Teheran.

Iran meldt hoogste aantal coronadoden sinds april

In Iran zijn in de afgelopen 24 uur 121 mensen overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat is het hoogste sterftecijfer in het land sinds 11 april, toen 125 sterfgevallen werden geregistreerd. Inmiddels is er sprake van een tweede golf coronabesmettingen in het land.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid zei dat het totaal aantal doden nu 9.863 bedraagt. Zij vertelde ook dat nog eens 2.445 mensen de afgelopen 24 uur positief hadden getest op Covid-19, waardoor het totale aantal besmettingen is gestegen naar 209.970.

Iran heeft geen lockdown ingevoerd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wel zijn in maart scholen gesloten, openbare evenementen geannuleerd en het reizen tussen de 31 provincies van het land verboden. De regering heeft de beperkingen vanaf april geleidelijk opgeheven om de door sancties getroffen economie weer op gang te brengen. Sindsdien vindt er een snelle stijging van het aantal besmettingsgevallen plaats.

Iran was na China een van de eerste landen waar het nieuwe coronavirus snel om zich heen greep. Het land staat wereldwijd op de tiende plaats wat het aantal besmettingen betreft en op de negende plek qua aantal doden.

Lees ook

“Pandemie versnelt naar gevaarlijke fase”, zegt WHO (+)

Waarom u er zelf ook niet aan kan doen dat u de regels niet meer volgt (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer