Iran moet niet weten van onderhandelingen met VS

Iran is niet van plan aan tafel te gaan zitten met de Verenigde Staten om de groeiende spanningen in de Golfregio te kalmeren. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif vandaag gezegd. 

"Nee, er is geen mogelijkheid voor onderhandelingen", klinkt het vanuit Tokio. Zarif voegde er nog aan toe dat hij de druk die de Verenigde Staten op Iran uitoefenen als een "zelfmoordmissie" beschouwt.

Donald Trump zei eerder dat Iran binnenkort zal willen onderhandelen, maar Zarif ontkende dat. "Ik weet niet waarom president Trump daar zo veel vertrouwen in heeft, want dat is helemaal fout."

Zarif beschuldigde de Verenigde Staten er nog van een "onaanvaardbare escalatie van de spanningen uit te lokken".

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Diane Bernaerts

    Wat valt er te onderhandelen? Het is Trump die eenzijdig uit het akkoord is gestapt en het is Trump die nu de spanningen opvoert.

  • MICHELINE GEVERS

    Trump heeft het akkoord eenzijdig opgezegd. Trump zijn woord of zijn handtekening zijn waardeloos op wereld politiek vlak. Hij is een onbetrouwbare onderhandelaar. Iran heeft nu het recht zich niets meer aan te trekken van zo'n onbetrouwbaar iemand

Lees meer