Archieffoto.
AP Archieffoto.

Iran sleept olietanker “met pech” weg uit Perzische Golf

Boten van de Iraanse marine hebben in de Perzische Golf een buitenlandse olietanker weggesleept die technische problemen zou hebben gehad. 

Woordvoerder Abbas Mousavi laat weten dat het schip een noodoproep had uitgezonden en naar Iraanse wateren is gebracht voor reparatie. Waar dat precies gebeurt wordt later bekendgemaakt, net als de naam van de tanker.

Eerder werd gespeculeerd dat het om de 'Riah' zou kunnen gaan, die onder Panamese vlag vaart. Van dat schip was al enkele dagen niets meer vernomen. Het laatste signaal kwam uit de buurt van het Iraanse eiland Qeshm in de Straat van Hormuz. 

Zweem van mysterie

Er hangt een zweem van mysterie rond dat tankschip, dat volgens de website Marine Traffic vaart voor het bedrijf Prime Tankers, dat opereert vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De tanker zou de voorbije maanden enkel tussen de Emiraten Fujairah en Sharjah gevaren hebben. Met een capaciteit van 1.900 ton is het eerder een relatief kleine olietanker.

Aan dpa liet een woordvoerder van Prime Tankers weten dat de Riah geen deel uitmaakt van hun vloot. Volgens de VAE klopt het dan weer niet dat de tanker vanuit de Emiraten opereert. Er zouden geen werknemers uit de VAE aan boord zijn en het schip zou geen melding gemaakt hebben van problemen, aldus het staatspersbureau WAM.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Victor Munster

    Dat schip is blijkbaar van "De Zwarte Hand". Van niemand dus. En een Panamese vlag. Tsja ... de Panamese regering zal wel weten van wie het is zeker. Niet dat ik denk dat hun consul zich erg gaat inspannen om dit op te lossen. Er is blijkbaar iets aan de hand met dat schip waarover de eigenaar liever niet communiceert.

  • Patrick Van Reusel

    1900 ton? Dat is een klein binnenschip.

Lees meer