Mensen demonstreren op 31 december 2017 in Teheran.
BELGAIMAGE Mensen demonstreren op 31 december 2017 in Teheran.

Tienduizenden mensen nemen deel aan door staat georganiseerde tegenbetogingen in Iran

In een reactie op het aanhoudend protest tegen de regering in Teheran, organiseert het Iraanse regime woensdag eigen betogingen in verschillende delen van het land. Volgens de staatszender Irib zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om hun steun te betuigen aan de huidige regering.

Onder meer in steden als Ahvaz, Arak, Gorgan en Kermanshah vinden manifestaties plaats waarin de deelnemers hun steun betuigen aan ayatollah Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land. De staatszender toont ook beelden van de betogers die massaal lijken opgedaagd. Hun borden en spandoeken bevatten boodschappen waarin het gedrag van de "herrieschoppers" van de voorbije dagen veroordeeld wordt. 

De demonstranten scanderen onder meer ook "weg met de VS", "weg met Saoedi-Arabië" en "weg met Israël". Die drie landen zijn volgens de regering de aanstokers van de protestbeweging die zich de voorbije dagen over Iran heeft verspreid.
Sinds 28 december hebben in Iran tal van betogingen plaatsgevonden waarin de machthebbers en de economische toestand in het land worden aangeklaagd. Het protest heeft al aan 21 mensen het leven gekost.

Volgens berichten op sociaalnetwerksites is er ook in de nacht van dinsdag op woensdag in Teheran en in verschillende andere Iraanse steden betoogd tegen het Iraanse regime. De staatstelevisie meldt evenwel dat het rustig was in Teheran.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • William Van Den Berghe

    De 21e eeuw begint daar precies ook door te dringen.

Lees meer