Safiyya Shaikh.
AP Safiyya Shaikh.

IS-aanhangster die aanslag op Londense kathedraal plande krijgt minstens 14 jaar cel

Een 37-jarige IS-aanhangster is veroordeeld tot een celstraf van minimum 14 jaar omdat ze een bomaanslag plande aan de Londense St Paul's Cathedral en een nabijgelegen hotel. Safiyya Shaikh pleitte in februari schuldig aan de voorbereiding van terroristische daden en de verspreiding van terroristische publicaties. 

De moslimbekeerlinge werd geboren als Michelle Ramsden. Ze werd gearresteerd nadat ze haar plannen besprak met twee undercoveragenten. Volgens de Metropolitan Police "zocht ze naar methodes en had ze een plan om een terreurdaad te plegen". Ze reisde naar het centrum van Londen en verbleef in een hotel om van daaruit voorbereidingen te treffen.

Volgens de BBC was Shaikh in 2007 bekeerd, nadat ze onder de indruk raakte van de vriendelijkheid van haar moslimburen. De vrouw was in het verleden verslaafd aan drugs en kende volgens de Britse openbare omroep een "zeer problematische jeugd" met drugs- en alcoholmisbruik binnen haar familie.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRANS HELLYN

    Nog veel te weinig!! Frans hellyn

  • Emi De graeve

    voor zoiets zou levenslang met een goede interne werkstraf erbij niet misplaatst zij. Wat is nu 14 jaar voor een dergelijk moordplan ? Gewoon een aanmoediging voor anderen om het risico te nemen.

Lees meer