Dader Abdul Razak Ali Artan
REUTERS Dader Abdul Razak Ali Artan

IS eist aanslag op universiteit Ohio op

De aanval op een universiteitscampus in de Amerikaanse staat Ohio is opgeëist door IS. Elf mensen raakten gisteren bij de aanslag gewond. De dader, Abdul Razak Ali Artan, was een achttienjarige jongeman van Somalische afkomst. Hij werd neergeschoten door de politie.

IS eist de aanslag op via het officieuze IS-persbureau Amaq. "Hij is een soldaat van Islamitische Staat", meldt Amaq. Dergelijke formuleringen gebruikten de jihadisten de laatste tijd ook als een aanslag niet door de IS was gepland, maar door daders gelinkt aan de terreurorganisatie werden gepleegd.

Gisteren reed de 18-jarige dader met een wagen in op voetgangers en begon dan mensen te verwonden met een slagersmes. Hij werd binnen de minuut na het begin van de aanval doodgeschoten door een politieagent die toevallig in de buurt was.

Dader Abdul Razak Ali Artan was een student aan de universiteit en van Somalische afkomst. Hij had een permanentie residentie in de Verenigde Staten.

De politie onderzoekt ook aanwijzingen naar een terroristische achtergrond, berichtten de media onder aanhaling van de speurders.

Lees meer