5 Aan zijn enkel wordt de man vastgehouden voordat hij te pletter stort.
Kos Aan zijn enkel wordt de man vastgehouden voordat hij te pletter stort.

IS-militanten gooien drie homo's van gebouw

De gruwel van Islamitische Staat (IS) kent geen grenzen. Vandaag zijn foto's opgedoken waarop te zien is hoe militanten van de terreurgroepering in de Iraakse stad Mosoel drie mannen van een appartementsgebouw gooien. De drie werden van homoseksualiteit verdacht.

Een meute van honderden mensen, waaronder ook kinderen, blokkeerden het verkeer om het lugubere schouwspel gade te slaan. Velen onder hen hadden stenen en stokken bij zich om de slachtoffers, zo die de val al hadden overleefd, af te maken.

"In naam van de Barmhartige God"
Foto's die door een IS-fotograaf werden gemaakt, tonen hoe twee geblinddoekte mannen van een dertig meter hoog appartementsgebouw worden gegooid. Twee IS-strijders houden een man in een blauwe trainingsbroek bij zijn enkels vast vooraleer ze hem te pletter laten storten.

De twee geblinddoekte mannen hebben klaarblijkelijk de handen op hun rug gebonden terwijl een levenloos lichaam beneden in een plas bloed ligt. De foto's werden online geplaatst met het bijschrift 'In de naam van de Barmhartige God'. De foto's zijn afkomstig van het 'Informatiebureau' van IS.

Vorige maand doken al beelden op van een man die door IS-strijders gestenigd werd omdat hij homoseksueel was.

5
Kos
5
Kos
5
Kos
5
Kos

Lees meer