2
REUTERS

IS pleegt bloedige aanslag op moskee in Saoedi-Arabië

In het oosten van Saoedi-Arabië is een aanslag met een bomvoertuig gepleegd aan een sjiitische moskee tijdens het vrijdagsgebed. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad zei dat er minstens vier doden vielen, onder wie de zelfmoordterrorist. Volgens het ministerie is een grotere aanslag voorkomen. Intussen eiste terreurgroep Islamitische Staat (IS) de aanslag op.

De ontploffing deed zich voor aan de moskee van Dammam, een kuststad die overwegend sjiitisch is, aldus een getuige. Op de televisiezender waren zwarte rookwolken te zien. Volgens de zender al-Arabija ging het om een zelfmoordterrorist, die zich had verkleed als een vrouw en zichzelf in de lucht blies aan de ingang van de moskee.

"Veiligheidsfunctionarissen kregen argwaan over het voertuig op het moment dat het naar een parking bij de moskee reed", aldus het ministerie. Het voertuig ontplofte toen de veiligheidsagenten er naar toe gingen. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, onder wie de bestuurder.

Nog maar een week geleden vond een zelfmoordaanslag plaats op een andere sjiitische moskee in Qatif. Daarbij kwamen 22 gelovigen om. De (soennitische) terreurgroep Islamitische Staat (IS) eiste de aanslag op.

2
REUTERS

Lees meer