PHOTO_NEWS

Islamisten blazen opnieuw brug op in Nigeria

Vermoedelijke islamisten hebben in het noorden van Nigeria opnieuw een brug opgeblazen. Eerder hadden ze het nabijgelegen dorp Limankara met de bodem gelijkgemaakt. De aanslag deed zich gisterenmorgen al voor. Het is niet duidelijk of er slachtoffers waren. De aanvallers hebben het gezin van een politieambtenaar ontvoerd, waaronder zijn vrouw en twee kinderen. Meer dan 3.000 mensen zijn op de vlucht geslagen.

De brug verbond eerder de beide deelstaten Borno en Adamawa, die al jaren zwaar worden geterroriseerd door moslimextremisten van Boko Haram. Het is ook de toegangsweg tot het dichtbegroeide Sambisa-woud, waarin de extremisten een aantal kampen onderhouden.

De Premium Times berichtte dat door de vernieling van de brug het werk wordt bemoeilijkt van de zoekploegen, die naar de 223 schoolmeisjes speuren. Die werden een maand geleden door Boko Haram ontvoerd. Veiligheidstroepen vermoeden dat ze in de bossen in de regio worden vastgehouden. De krant Punch berichtte gisteren echter dat enkelen van de meisjes in de Centraal-Afrikaanse Republiek werden gespot.

Pas donderdag hadden ze een bomaanslag gepleegd op een brug in het dorp Gamboru Ngala aan de grens met Kameroen, waarbij 30 mensen werden gedood.

Lees meer