Younes Abaaoud
KOS Younes Abaaoud

"Tienerbroer van Abaaoud zal wraak komen nemen"

Er is alweer een dreigement geuit door de terreurgroep Islamitische Staat. Niemand minder dan het 15-jarige broertje van Abdelhamid Abaaoud zou naar Europa onderweg zijn om diens dood te wreken.

Het is een Belgische Syriëstrijder uit de directe omgeving van de gedode topterrorist die gisteren over de wraakplannen sprak. Hij deed dat op Facebook onder een foto van Younes Abaaoud, de Molenbeekse tiener die begin vorig jaar door zijn nu beruchte broer werd meegetroond naar Syrië.  Of de strijder die het dreigement verspreidde rechtstreeks contact heeft met Younes, valt niet te beoordelen.

De foto's op de account van de boodschapper - die zich Abu Soufiane noemt - doen alleszins vermoeden dat die ook in Syrië zit. En in december van vorig jaar had hij de niet-extremistische zus van de Abaaouds nog op zijn vriendenlijst staan - wat alleen maar kan betekenen dat hij een nauwe vertrouweling was. Onder zijn huidige vrienden zijn er extremisten in nagenoeg heel West-Europa, onder wie de teruggekeerde en reeds veroordeelde Antwerpse Syriëstrijder Michael 'Younnes' Delefortrie.

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

Lees meer