2
AP

Exclusief voor abonnees

IS-seksshops, prostitutie en expliciete berichten: onderzoekster verzamelt getuigenissen over seks in het kalifaat

Seksshops in het kalifaat? Niet meteen wat je verwacht, maar ze waren er wel degelijk. Dat blijkt uit getuigenissen die onderzoekster Marion van San verzamelde. “’Het lijkt wel alsof we in een groot bordeel geleefd hebben’, zei één van de IS-vrouwen me.”

‘Kalifaatontvluchters’: zo heet het nieuwste boek van Marion van San (53). Daarin een opmerkelijk hoofdstuk, ‘De Zondige Verleiding’, zeg maar: seks in het kalifaat. “Het verbazingwekkende is niet zozeer dat er seks was in het kalifaat”, zegt de senior onderzoekster aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Risbo). “De Islamitische Staat werd bevolkt door jonge mannen en vrouwen, uiteraard hadden die seksuele betrekkingen. Maar het verrassende is dat er onder de radar veel meer speelde dan wij hier konden bevroeden.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Simone en Raymond Vercauteren-Cornelis

    En onze politici blijven de andere kant uitkijken en zeggen dat het zo'n vaart niet zal lopen. Moeten we de witte ballonnen, de teddy beertjes en de kaarsjes al klaar houden als dat tuig gerepatrieerd gaat worden?

  • carmen Van de casteele

    Daar is toch niemand van geschrokken? Ik in ieder geval niet, als het in hun kraam past mogen ze sex hebben, zelfs met ongelovigen. Want het is die vrouw haar fout dat zij in de verleiding gekomen zijn.Wat een hypocrisie!!!! Die mannnen moeten zich toch af en toe kunnen ontspannen, na al die moorden die ze moeten plegen hebben tegen over de ongelovigen!!!

Lees meer