Photo News

Israël gaat onverwachte burgerslachtoffers in Gaza onderzoeken

Het Israëlische leger is vandaag een onderzoek gestart naar de burgerslachtoffers bij een aanval tegen de Islamitische Jihad in de Gazastrook donderdag. Bij de aanval kwam een Palestijnse familie om het leven.

Volgens de informatie waarover het leger ten tijde van de aanval beschikte, werd er niet voorzien op burgerslachtoffers, verklaart het leger. Ze gaan de aanval die acht levens uit eenzelfde gezin eiste, nu onderzoeken.

Donderdagochtend bombardeerden de Israëlische troepen de woning van de familie Abou Malhous, voor de inwerkingtreding van een staakt-het-vuren tussen Israël en de islamistische gewapende groep Islamitische Jihad. De aanval was gericht op Rasmi Abou Malhous, een vermoedelijk bevelhebber van de Islamitische Jihad, aldus Israëlische autoriteiten. Volgens de gewapende groep zou hij wel aangesloten geweest zijn bij de Islamitische Jihad, maar was hij geen bevelhebber. 

Naast Rasmi Abou Malhous kwamen bij de aanval ook twee vrouwen en vijf kinderen om, blijkt uit de balans van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza.

Sinds de start van de Israëlische operaties dinsdag, toen bij een aanval een bevelhebber van de Islamitische Jihad en zijn echtgenote gedood werden, stierven volgens een Palestijnse balans in totaal 34 Palestijnen in de Gazastrook, en raakten meer dan 100 anderen gewond. De Islamitische Jihad zou al meer dan 450 raketten richting Israël afgevuurd hebben, stelt het Israëlische leger. Daarbij vielen evenwel geen doden.

Israël heeft vrijdagochtend opnieuw gerichte aanvallen uitgevoerd op de Islamitische Jihad, nadat er raketten op het land afgevuurd werden. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Damir Rossini

    Dat is het om te rechtvaardigen de holecost met respect is al lang voorbij moet Gaza wat Palestijns grond gebied en Israel mag blijven moorden op onschuldige mensen Begrijp de wereld niet waarom ze zo in hun broek kakken veel respect voor de mensen die geleden hebben Maar de wereld leiders moeten hier een stop op roepen iedereen heeft recht Ze bezetten Antwerpen Brussel etc .. Duitsland ze bezetten ook veel Deze zevers in midden oosten moet stoppen maar dit kan niet deze cirkel is het ha

Lees meer