Een raket wordt afgevuurd vanuit de Gazastrook.
AP Een raket wordt afgevuurd vanuit de Gazastrook.

“Zes mensen gedood bij Israëlische luchtaanval”

Door een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook zijn deze nacht zes mensen om het leven gekomen. Volgens medisch personeel en inwoners van het Palestijnse gebied zijn de zes slachtoffers familie van elkaar en gaat het om burgers. Het dodental tijdens het opgelaaide geweld tussen Israël en Gaza is inmiddels de dertig gepasseerd.

De raket kwam terecht op een huis in Deir al-Balah. Het Israëlische leger heeft nog niet op het incident gereageerd. Beschietingen tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad houden aan, ondanks dat de militante groepering onder voorwaarden een staakt-het-vuren heeft aangeboden. De terreurbeweging wil onder meer dat Israël geen gerichte dodelijke aanvallen meer uitvoert op personen.

Islamitische Jihad en het Israëlische leger bestoken elkaar al twee dagen. Het geweld laaide op na de dood van commandant Baha Abu al-Ata van de Islamitische Jihad en zijn echtgenote. Zij werden door een gerichte Israëlische aanval gedood.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tommaso Pizzico

    William Bonny,zeg jij het maar hoeveel Israëliërs gedood zijn ,maar iemand koelbloedig vermoorden is een democratische rechtstaat onwaardig,ze zijn geen haar beter dan de Palestijnen.

  • Carlo Verstappen

    Dat is daar zoals op veel plaatsen ,een straatje zonder einde en zal nooit veranderen.

Lees meer