UNKNOWN

Britse diplomaat opgepakt wegens 'fucking Joden'

In Groot-Brittannië is een medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken opgepakt nadat hij openlijk de Joden had beledigd tijdens het Israëlische offensief in Gaza. Dat schrijven de kranten Daily Mail en Daily Telegraph.

Bombardementen
Tijdens een bezoek aan een sporthal in Londen zou de 47-jarige diplomaat 'Fucking Israëliërs, fucking Joden', hebben geroepen. Op een televisietoestel werden beelden getoond van de bombardementen in de Gazastrook. Hij zou ook hebben gezegd te hopen dat de Israëlische troepen van de kaart worden geveegd.

Israël viel op 27 december de Gazastrook binnen. In de daaropvolgende 22 dagen werden 1.330 Palestijnen gedood. Sinds 18 januari is er een staakt-het-vuren, dat evenwel al meerdere keren werd geschonden door Palestijnse raketaanvallen en Israëlische represailles.

Religieuze haat
De politie bevestigt intussen dat de diplomaat, een Midden-Oosten-expert, werd opgepakt voor aanzetten tot religieuze haat. Hij werd intussen opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet zeggen om welke medewerker het precies gaat. (afp/sam)

Lees meer