De raketten volgden op een dag van hevige protesten nabij de grens tussen Israël en de Gazastrook.
EPA De raketten volgden op een dag van hevige protesten nabij de grens tussen Israël en de Gazastrook.

Gaza en Israël bestoken elkaar met raketten

Vanuit de Gazastrook zijn vijf raketten afgevuurd naar Israël. Er zijn voorlopig geen berichten over gewonden of schade. Het Israëlische leger sloeg intussen al terug met verschillende aanvallen op stellingen van Hamas in de Gazastrook, zo meldt het leger zelf via Twitter.

 De incidenten komen er amper enkele uren nadat tienduizenden inwoners van Gaza gisteren verzamelden aan de Israëlische grens. Ze hielden er een protestactie om de eerste verjaardag van de Marsen van de Terugkeer te herdenken. Die wekelijkse protesten begonnen een jaar geleden na de vieringen rond de 70ste verjaardag van de stichting van Israël. Bij het protest van gisteren kwamen vier demonstranten om het leven en raakten honderden Palestijnen gewond. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Philomena Vanderweyen

    Dit probleem moet toch ooit opgelost kunnen worden,hoeveel mensenlevens heeft deze strijd al gekost,wens de mensen in de Gaza een vredevol leven aan beide zijden.

Lees meer