Rook na een Israëlische luchtaanval op Gaza (archiefbeeld).
AP Rook na een Israëlische luchtaanval op Gaza (archiefbeeld).

Israël bombardeert Hamas in Gazastrook

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben woensdagavond in de Gazastrook bombardementen uitgevoerd op doelwitten van Hamas, de islamistische beweging die aan de macht is in de enclave. Dat bevestigde het Israëlische leger.

Volgens Hamas vuurde de Israëlische gevechtsvliegtuigen minstens vijf raketten af op een van zijn militaire sites in de buurt van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook. Het ministerie van Gezondheid van de enclave zegt dat er geen gewonden zijn gemeld.

"Onze gevechtsvliegtuigen en helikopters hebben een aantal doelwitten van Hamas in de Gazastrook aangevallen in een reactie op explosieve ballonnen die vanuit de Gazastrook werden gelanceerd", zegt het Israëlische leger in een mededeling. De ballonnen met explosieven richtten schade aan de ruiten van een woning in de regio Eshkol aan. Ook daarbij vielen geen gewonden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer