Het Israëlische raketafweersysteem Iron Dome vuurt interceptieraketten af om een raketaanval van Gaza af te weren.
REUTERS Het Israëlische raketafweersysteem Iron Dome vuurt interceptieraketten af om een raketaanval van Gaza af te weren.

Israël valt Islamitische Jihad in Gaza opnieuw aan

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben opnieuw aanvallen uitgevoerd op de extremistische organisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook. Dat laat het leger weten op Twitter.

"We vallen momenteel terreurdoelen aan van de Islamitische Jihad in Gaza", klinkt het. "Dat doen we nadat vandaag willekeurige raketten zijn afgevoerd op Israëlische burgers vanuit Gaza."

Donderdagochtend kwamen er berichten dat er een staakt-het-vuren van kracht was tussen Israël en de Islamitische Jihad, na bemiddeling van Egypte. Maar niet veel later liet Israël weten dat er vanuit Gaza opnieuw aanvallen waren geweest.

Onrustig

Het is in de Gazastrook erg onrustig sinds het Israëlische leger dinsdagochtend tijdens een gerichte operatie Baha Abu al-Ata doodde, de 42-jarige leider van de al-Quds Brigades. Dat is de gewapende arm van Islamitische Jihad in de Gazastrook. Daarop startte de Islamitische Jihad een offensief tegen Israël. Zo zouden er al meer dan 360 raketten zijn afgevuurd op Israël. Israël dreef op zijn beurt de luchtaanvallen op Gaza verder op. 

Bij die Israëlische luchtaanvallen zijn inmiddels sinds dinsdag al zeker 34 Palestijnen om het leven gekomen. Alles samen raakten ook tientallen mensen, zowel op Israëlisch grondgebied als in Gaza, gewond.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny braun

    Zoals premier Golda Meir beroemd zei: als de Israëlieten hun wapens neerleggen, heb je een bloedbad, maar als je de Palestijnen (PLO, Hamas, Fatah ...) hun wapens hebt laten leggen ... heb je meteen vrede!!!

  • Paul Winters

    Hoezo Israël valt aan??? De enige juiste titel is, Israël verdedigd zich tegen terroristen, want dat is wat er gebeurd, dit zal wel weer niet geplaats worden zoals 95% van mijn reacties maar het antisemitisme druipt er vanaf

Lees meer