Israëlische soldaten richten hun wapens op Palestijnse betogers.
Photo News Israëlische soldaten richten hun wapens op Palestijnse betogers.

Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke Jordaanoever

Een Palestijn is gisteren doodgeschoten door Israëlische soldaten in de buurt van Nilin, ten westen van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Dat melden het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid en het Israëlische leger.

Volgens het Israëlische leger gaat het om een man die deel uitmaakte van een groep die stenen gooiden op Israëlische wagens.

"Soldaten schoten op verdachten nadat ze stenen hadden gegooid en zich voorbereidden om meer te gooien", aldus het leger in een mededeling. "Volgens de informatie die we nu hebben, is een van de verdachten omgekomen en is een andere gewond geraakt en kunnen ontsnappen."

Het officiële Palestijnse persagentschap Wafa meldt dan weer dat het Israëlische leger ervoor gezorgd heeft dat een ziekenwagen de man niet naar het ziekenhuis heeft kunnen brengen.

Volgens buurtbewoners is de naam van het slachtoffer Soufiane al-Khawaja.
De Palestijnse regering in Ramallah kondigde zondag een verbod van twee weken aan op niet-essentiële reizen naar de Westelijke Jordaanoever om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Delcor Hubert

    Kogels tegen stenen. En dan verhinderen dat een ziekenwagen de gewonde naar een ziekenhuis kan brengen. Walgelijk noem ik dat. Maar blijkbaar stoort de internationale politiek zich al lang niet meer aan dergelijke feiten. Maar ja, als je ook maar één kritische noot durft laten horen over de bezettingspolitiek van Israël ben je ook meteen een antisemiet. Het uitverkoren volk, ik vraag me vaak af uitverkoren door wie en om wat te doen.

Lees meer