De oude stad van Jeruzalem maakt zich op voor het bezoek van paus Franciscus.
GETTY De oude stad van Jeruzalem maakt zich op voor het bezoek van paus Franciscus.

Kerk in Israël beklad voor pausbezoek aan Midden-Oosten

Vandalen hebben een kerk in het zuiden van Israël beklad, een dag voor het eerste bezoek van paus Francis aan het Midden-Oosten.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de daders Israëlische radicalen. Op de kerk in Be'er Sheba schreven ze gisteren met graffiti anti-christelijke leuzen.

De laatste tijd zijn in Israël veel kerken, moskeeën, vredesgroepen en legerbases het doelwit geweest van vandalisme. Vermoed wordt dat dat het werk is van joodse extremisten die protesteren tegen de Israëlische regering omdat die volgens hen een pro-Palestijns beleid voert.

Dialoog
De politie heeft vijf rechtse activisten een reisverbod naar Jeruzalem gegeven. Daar komt zondag paus Franciscus op bezoek. De paus maakt dit weekend een rondreis door het Midden-Oosten. Hij begint vandaag in Jordanië waar hij onder anderen Syrische vluchtelingen ontmoet en reist via Bethlehem naar Israël.

De dialoog tussen de kerken en godsdiensten is een van de belangrijkste onderwerpen van zijn reis. De paus ontmoet joodse en islamitische leiders en spreekt twee keer met de geestelijk leider van de ongeveer 300 miljoen orthodoxe christenen, patriarch Bartholomeüs van Constantinopel. De paus wordt begeleid door twee Argentijnse vrienden: de rabbijn van Buenos Aires en een islamitische hoogleraar.

Lees meer