De Israelische premier Benjamin Netanhayu in Ariel, waar de aanslag plaatsvond.
AFP De Israelische premier Benjamin Netanhayu in Ariel, waar de aanslag plaatsvond.

Vermoedelijke dader van aanslag met twee Israëlische slachtoffers komt om het leven tijdens arrestatie

Twee dagen na een bloedige aanslag op de Westelijke Jordaanoever hebben de Israëlische veiligheidsdiensten de mogelijke dader, een Palestijn, gedood. De man kwam om toen geprobeerd werd hem te arresteren. Dat zegt de binnenlandse inlichtingendienst Sjien Beet.

Israëlische soldaten hadden een huis in Ramallah omsingeld waarin de Palestijn zich verschuilde. De man opende het vuur, klinkt het in de mededeling, en raakte dodelijk gewond toen er werd teruggeschoten.

Bij de aanslag zondag kwam in de Israëlische nederzetting Ariel een soldaat van 19 jaar om en raakte een andere zwaargewond. Een rabbijn van 47 jaar, de vader van 12 kinderen, bezweek maandag aan zijn verwondingen. Israëlische speciale eenheden gingen na de aanslag intensief op zoek naar de dader.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu toonde zich tevreden over de operatie. "De lange arm van Israël bereikt iedereen die onze burgers en soldaten schade toebrengt", schreef hij op Twitter.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mark Wijgers

    Israël verdedigt zijn burgers i.p.v. het pamperen van misdadigers, zij verdienen alle lof.

Lees meer