AFP

Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gazastrook

Het Israëlische leger heeft deze morgen in de Gazastrook opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Hamas. De militaire actie was een vergelding voor een eerdere beschieting vanuit de Palestijnse enclave, zo zegt het leger.

De Israëlische legervliegtuigen bombardeerden onder meer "trainingsbasissen en militaire infrastructuur" van Hamas. Er wordt voorlopig geen melding gemaakt van slachtoffers.

Volgens Israël was eerder vanuit de Gazastrook een projectiel afgevuurd op het zuiden van Israël. Volgens een woordvoerder van de regionale raad van Shaar Hanegev kwam het projectiel in een veld terecht.

De spanningen tussen Israël en het islamitische Hamas, dat de Gazastrook controleert, zijn opnieuw opgelopen als gevolg van het vredesplan voor het Midden-Oosten dat de Amerikaanse president Donald Trump eind januari had voorgesteld. Dat plan heeft bij de Palestijnen voor verontwaardigde reacties gezorgd.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Boutsen

    Even opmerken dat het gaat om een voorstel van Trump, geen wet en dat het steeds de Palestijnen zijn die eerst schieten.Ze hebben blijkbaar nooit tekort aan raketten en wapens. Bovendien is in het voorstel van Trump een groot gebied meer voor de Palestijnen beschikbaar. Blijkbaar willen ze dat niet maar de reeds door de Israëli's ontwikkelde gebieden. Als je natuurlijk liever je geld in raketten steekt dan in het uitwerken van je staat, dan moet je het maar weten als er terug geschoten wordt.

  • johanneke li

    Israel en USA will enkel eenzijdige oplossingen, tja dan moet je niet verbaasd zijn dat de palestijnen hier niet mee akkoord kunnen gaan en vergeldingsacties ondernemen!

Lees meer