Illustratiebeeld.
EPA Illustratiebeeld.

Italiaanse bendes breken botten kwetsbare slachtoffers om verzekeringsgeld te krijgen

De Italiaanse politie heeft twee bendes opgerold die botten van mensen braken om ongevallen in scène te zetten. Zo konden ze op frauduleuze wijze verzekeringsgeld innen. De autoriteiten arresteerden meer dan veertig mensen in Palermo op het eiland Sicilië.

De criminelen betaalden onder meer alcoholisten, drugsverslaafden en mensen met psychische problemen om zich te laten toetakelen, zegt de politie. Ze lieten in afgelegen panden hun armen of benen breken en mochten een klein deel van het verzekeringsgeld houden. Het ging vaak om bedragen van enkele honderden euro's.

De politie kwam de fraude op het spoor na de dood van een Tunesiër in 2017. Hij leek aanvankelijk het slachtoffer te zijn geworden van een verkeersongeval. Uit een lijkschouwing bleek echter dat de man een hartinfarct had gekregen na de afranseling. Hij had ook harddrugs gekregen tegen de pijn.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • vangeel guido

    Is dit werkelijk EU?

Lees meer