2 Senator Liliana Segre wordt door politieagenten begeleid nadat ze doodsbedreigingen kreeg.
Photo News Senator Liliana Segre wordt door politieagenten begeleid nadat ze doodsbedreigingen kreeg.

Italiaanse Holocaustoverlevende krijgt politiebescherming na doodsbedreigingen

Een 89-jarige overlevende van de Holocaust krijgt politiebescherming nadat ze honderden doodsbedreigingen kreeg op sociale media. Dat meldt de BBC.

Liliana Segre, een Italiaanse senator van 89, wordt deze dagen overal waar ze gaat vergezeld door politieagenten. Dat is het gevolg van haar oproep om een parlementaire ‘antihaatcommissie’ in het leven te roepen. Die commissie zou alle vormen van racisme, antisemitisme en aanzetten tot haat en geweld op basis van etnische en religieuze gronden moeten bestrijden.

“Ik dacht dat iedereen het principe van een ‘antihaatcommissie’ zou steunen”, zei Segre, die op haar dertiende naar concentratiekamp Auschwitz werd gestuurd. Dat was echter buiten de rechtse partijen Lega en Fratelli d’Italia gerekend. Zij onthielden zich bij de stemming vorige week. Segre zei na de stemming dat de onthoudingen maakten dat ze zich “als een marsmannetje in de Senaat” voelde. Die konden overigens niet verhinderen dat de commissie werd opgericht.

200 per dag

Sinds die stemming ontvangt Segre tot wel 200 antisemitische boodschappen en doodsbedreigingen per dag. Sommige van de berichten worden door de politie zo ernstig genomen dat beslist werd om Segre bescherming te geven. Dat houdt in dat ze overal waar ze in het openbaar komt, vergezeld wordt door twee paramilitaire politieagenten.

Intussen heeft de Italiaanse openbaar aanklager een onderzoek geopend naar de haatboodschappen.

2
Photo News

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim Goossens

    We zijn echt niet ver meer van de jaren 1920 ...

  • Hubert Wouters

    Je hoeft niet te vragen van wie die doodsbedreiginhen weer komen. Natuurlijk, weer van die zogenaamde beschaafde extreemrechts laag allooi.

Lees meer