Archiefbeeld. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde eerder dat vorig jaar in totaal 110.000 migranten via de Middellandse Zee naar Europa reisden.
AP Archiefbeeld. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde eerder dat vorig jaar in totaal 110.000 migranten via de Middellandse Zee naar Europa reisden.

Italië laat reddingsschepen met in totaal 237 migranten aan boord aanleggen

Italië heeft twee schepen met samen 237 migranten aan boord toestemming gegeven om aan te leggen. De Sea-Watch 3 mag met 119 op zee geredde mensen naar het zuidelijke Tarente, een havenstad in Apulië. De Spaanse organisatie Open Arms kan haar gelijknamige schip met 118 migranten koers laten zetten naar Messina op Sicilië.

De organisaties redden migranten die proberen de Middellandse Zee over te steken. Die gebruiken vaak bootjes die niet geschikt zijn voor zeereizen. De autoriteiten op Cyprus maakten vandaag bekend voor de kust een vaartuig te hebben onderschept met 101 Syrische migranten. "Er waren ook minderjarigen aan boord van de boot, die kennelijk is vertrokken vanuit Turkije", zegt een politiewoordvoerster.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde eerder dat vorig jaar in totaal 110.000 migranten via de Middellandse Zee naar Europa reisden. Minstens 1.280 mensen stierven tijdens hun oversteekpoging.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • stefan crama

    Je al eens de vraag gesteld hoe deze schepen er telkens in slagen om kleine bijna zinkende boten met vluchtelingen op te pikken. Idd., met hulp van mensensmokkelaars, zeker als je weet hoe groot dat gebied is.

  • HUGO VERLOT

    Zolang ze daar opgevangen worden blijven de mensensmokkelaars mensen sturen. Afzetten vanwaar ze komen.

Lees meer