iStock

Italië wil 57 geredde Tunesiërs onmiddellijk terugbrengen

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken wil de 57 Tunesiërs die donderdagnacht op de Middellandse Zee werden gered, zo snel mogelijk terugsturen. 

Maandag al zal een aantal volwassen mannen met een chartervlucht naar Tunis teruggevlogen worden. Dat vernam het Duitse persbureau dpa uit kringen van het ministerie. De overigen zullen donderdag teruggestuurd worden. Geen enkele Tunesiër heeft een asielaanvraag ingediend.

De migranten werden volgens Italiaanse mediaberichten niet ver van het eiland Pantelleria gered, dat tussen Tunesië en Italië ligt. Ze werden vervolgens naar Trapani op Sicilië gebracht.

De rechtse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini tweette zaterdag: "Gered, verzorgd, onmiddellijk teruggestuurd. Op woorden volgen daden". De vicepremier is er ook voorstander van om op zee geredde migranten naar Libië terug te sturen. Volgens de Verenigde Naties lopen de mensen er in de overvolle opvangcentra het risico op folteringen en verkrachtingen. 

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    Goede richting die Italië inslaat. Ze hebben al zeven jaar lang die bootvluchtelingen moeten opvangen terwijl de E.U. de andere kant opkeek en het probleem niet aanpakte.

  • frans vullings

    een goed begin en nu doorzetten alle profiteurs terug

Lees meer