AFP

Ivanka Trump: "Ik spreek mijn vader ook tegen en hij luistert altijd"

Waarom zwijgt Ivanka Trump over zoveel controversiële voorstellen van haar vader? Tijdens een uitzonderlijk tv-interview geeft ze het antwoord: "Er zijn meerdere manieren om je stem te laten horen. Als ik het niet eens ben met mijn vader, zeg ik dat heel openhartig."

Wat denkt Ivanka Trump over contraceptie, holebirechten, klimaatverandering of vrouwenrechten? Is ze het wel eens met haar vader? En waarom blijft ze daar zo stil over? Presentatrice Gayle King legde haar de vraag voor die veel Amerikanen zich stellen.

"Je mag een gebrek aan publieke afwijzing niet verwarren met stilte", antwoordde Ivanka, die sinds kort ook officieel raadgever is van haar vader. "Er zijn meerdere manieren om je stem te laten horen. Sommigen doen dat door te protesteren maar je kan het ook op een stille, directe en openhartige manier doen."

Openhartig

Waarover Ivanka net van mening verschilt met haar vader, wil ze niet kwijt. Maar dat ze het niet altijd eens zijn, is duidelijk. "Wanneer ik het oneens ben met mijn vader, weet hij dat en maak ik volledig openhartig mijn punt", zegt ze.

Haar advies valt in ieder geval niet in dovemansoren. "Hij luistert altijd, net zoals hij deed als zakenman."

Lees meer