4
Kos

Jaloerse ex goot bijtend zuur over misskandidate, nu toont ze voor het eerst haar toegetakelde gezicht: "Jullie moeten zien wat hij me aangedaan heeft"

Flashback naar 10 januari: Gessica Notaro stapt uit haar wagen in Rimini wanneer ze plots een bijtend zuur over haar lichaam geworpen krijgt. Het 28-jarige model raakt vreselijk verminkt, met onder meer diepe brandwonden op haar gezicht, benen en heupen. Over de dader bestaat geen twijfel: haar jaloerse ex had haar in de val gelokt, maar toch blijft Jorge Edson Tavares tot op vandaag alle beschuldigingen van zich afschuiven. Nu doet de ex-kandidate van Miss Italië voor het eerst haar verhaal én toont ze dapper de schade die hij aangericht heeft. "Terwijl het zuur mijn gezicht aan het aantasten was, zat ik op mijn knieën tot God te bidden. Ik kon maar aan één ding denken: neem mijn schoonheid weg, maar laat me alstublieft nog zien."

Gessica mocht van de presentator de sjaal die ze over haar hoofd getrokken had aanhouden. Ze stond er echter zelf op om open en bloot de confrontatie met de kijker aan te gaan. "Ik wil dat jullie zien wat hij me aangedaan heeft", klonk het.

De vrouw moest twee maanden lang in het ziekenhuis blijven. Haar eigen cel, als het ware. Communiceren gebeurde via een glazen raam, haar moeder moest eerst kiemvrij gemaakt worden vooraleer ze de kamer in mocht. Op plastische chirurgie zal Gessica nog een jaar moeten wachten. Intussen geeft ze per maand ruim 700 euro uit aan medicatie, oogdruppels en crèmes om de pijn toch enigszins draaglijk te houden.

"Ik heb twee maanden in een gevangenis gezeten", brengt Gessica haar lijdensweg onder woorden. "Ik kan niet leven zoals vroeger. Ik kan niet in de zon gaan zitten, moet constant een masker dragen en mijn gezicht doet de hele tijd pijn."

"Al mijn geld gaat naar de verzorging. Om het half uur moet ik een product in mijn ogen laten druppelen, mijn huid moet ik constant insmeren. Mijn job kan ik ook niet meer uitvoeren, want ik mag niet in het water gaan. Voor de rest van mijn leven zal ik inwendig littekens met me meedragen. Elke keer als ik uit mijn wagen stap en naar huis wandel, zal ik die nachtmerrie herbeleven."

4
Kos

"Ik heb mijn stem nog"
Vóór de laffe aanval ambieerde Gessica ook een zangcarrière, die droom houdt haar nu overeind. "Mijn gezicht is om zeep, maar ik heb mijn gelaatstrekken nog. Mijn mond en mijn neus zijn intact, ik herken mezelf nog in de spiegel. Uit het beschadigde oog kan ik nog iets zien. En het belangrijkste van al: ik heb mijn stem nog. Dat zuur kwam ook in mijn mond terecht, gelukkig was ik alert genoeg om het goedje meteen weer uit te spuwen."

Gessica had Tavares drie jaar geleden leren kennen, beiden werkten ze toen in een dolfijnenaquarium. Al die tijd had hij zich als het perfecte vriendje gedragen. Pas toen de vrouw in augustus een punt zette achter hun relatie brak de hel los: hij werd jaloers en begon haar te stalken. "Hij kende mijn werkschema en volgde me op de voet. Als ik twee minuten te laat thuis was, stuurde hij me al een berichtje: 'Wat ben je aan het doen? Waarom zit je daar nog? Wie is er bij jou?'"

Hoewel Tavares intussen een ander liefje opgescharreld had, bleef hij Gessica bedreigen. Zij bleef intussen single, want ze wilde het leven van een potentieel vriendje niet in gevaar brengen. "Ik wilde wel iemand ontmoeten, maar ik kon nooit zonder angst de deur uit. Hij volgde me overal en liet me geen moment met rust. Op een dag stond hij zelfs met een touw in mijn tuin om zogezegd zelfmoord te plegen. Alles om op mijn gemoed te werken, kortom."

4
Gessica Notaro

"Helm in mijn auto"
Maar het waren de bedreigingen zelf die er het zwaarst inhakten. Zo zei hij bijvoorbeeld letterlijk dat hij een bijtend zuur over haar heen zou gieten. "In het dolfinarium gebruiken ze zo'n goedje ook om de filters te kuisen. Ik vroeg aan de man die zich daarmee bezighield wat ik het best zou doen als hij me zou aanvallen: mijn gezicht wassen of niet? 'Ik zou het niet afspoelen', luidde zijn antwoord. 'Er bestaat een speciaal soort zuur dat gaten in je huid maakt als je er water over giet'. Tegen mijn collega's had ik gezegd dat ik overwoog om een helm in mijn auto te dragen, zo bang was ik om vanuit de parking naar mijn huis te stappen."

Gessica stapte met alle bewijsmateriaal -waaronder een pak WhatsApp-berichtjes- naar de politie, maar meer dan een contactverbod leverde dat niet op. En dan volgde die desastreuze tiende januari. "Ik was al een beetje nerveus omdat hij mijn moeder gebeld had. Hij wilde me blijkbaar dringend spreken. Ik wist dat hij me zou opzoeken, maar zo'n heftige confrontatie had ik niet verwacht."

4
Gessica Notaro

"Gezicht stond in brand"
"Volgens mij had hij zich achter de andere wagens verstopt. Hij moet over de grond gekropen zijn en zo achter mij opgedoken zijn. Ik had nog maar net een voet uit de auto gezet toen hij toesloeg. Hij goot het hele flesje over me heen, zijn arm hield hij hoog genoeg zodat elke druppel doel zou treffen. Mijn gezicht stond in brand en ik kon nog amper zien."

"Ik wist niet meer wat ik moest doen: hoe langer het duurde, hoe meer het zuur mijn gezicht zou aanvreten. Ik moest zo snel mogelijk in het ziekenhuis zien te raken."

Niet uit op wraak

In tegenstelling tot de meeste andere slachtoffers met brandwonden wilde Gessica zo snel mogelijk de confrontatie met zichzelf aangaan. "Ze hadden me eerst foto's getoond, maar ik wilde meteen in de spiegel kijken. Mijn gezicht zag er echt verbrand uit: donkerbruin langs de ene kant, groen langs de andere kant. Ik was in shock, maar ik dwong mezelf om op mijn ogen te focussen. Die worden niet voor niets de spiegels van de ziel genoemd. Ik herkende mezelf gelukkig nog."

Ondanks de enorme impact is Gessica niet uit op wraak. "Het enige wat ik echt wil, is dat hij me bekijkt. Zodat hij echt beseft wat hij aangericht heeft."

7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Gedra Gedra

    Hoop dat hij levenslang krijgt.sterkte.

  • Tom Caers

    Meisje het enige dat ik zou willen is wraak. Het zou nog men enige doel in het leven zijn om hem te laten voelen wat ik voel. X10 dan nog wel.