Beeld ter illustratie, naderende tyfoon Hagibis.
AP Beeld ter illustratie, naderende tyfoon Hagibis.

Japan schrapt vluchten om naderende tyfoon Hagibis

In Japan worden zaterdag honderden vluchten geschrapt vanwege de naderende tyfoon Hagibis. Ook het treinverkeer komt naar verwachting deels stil te liggen. Vooral de steden Tokio, Yokohama en Toyota zullen problemen ondervinden.

De tyfoon is er een van de vijfde en zwaarste categorie. De windsnelheden lopen op tot 270 kilometer per uur. Ook heeft de organisatie van het WK rugby, dat momenteel in Japan wordt gehouden, zaterdag wedstrijden afgelast vanwege Hagibis. De veiligheid van de teams en de toeschouwers staat voorop, benadrukt de mondiale rugbybond.

Japan is nog aan het herstellen van een andere tyfoon die vorige maand over het land raasde. Duizenden huizen kwamen daardoor zonder stroom te zitten, bedrijven moesten dicht en het verkeer werd flink verstoord.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer