De 52-jarige blinde zeiler Mitsuhiro Iwamoto is erin geslaagd non-stop de Stille Oceaan over te steken.
RV De 52-jarige blinde zeiler Mitsuhiro Iwamoto is erin geslaagd non-stop de Stille Oceaan over te steken.

Japanse zeiler is eerste blinde persoon ooit die non-stop Stille Oceaan oversteekt

Een blinde Japanse zeiler is er vandaag als eerst niet-ziende persoon in geslaagd non-stop de Stille Oceaan over te steken in een zeiljacht. Dat hebben Japanse media bericht.

De 52-jarige Mitsuhiro Iwamoto meerde 's ochtends aan in de haven van Fukushima. Op 24 februari was de oversteek in de twaalf meter lange boot 'Dream Weaver' vertrokken in de Amerikaanse stad San Diego, aan de Californische kust. Op de tocht, zo’n 14.000 kilometer, werd hij geholpen door de Amerikaanse navigator Doug Smith, die hem mondeling bijstond met informatie over bijvoorbeeld de windrichting.

Het was de tweede poging van de Japanse zeiler. Zes jaar geleden strandde de eerste expeditie vrij snel na een botsing met een walvis, waarna de boot zonk. Na die mislukte poging nam Iwamoto deel aan triatlons om te wennen aan zwemmen in zee.

"Ik ben thuis. Bedankt", zei hij op het feest om zijn aankomst te vieren. "Ik heb niet opgegeven en mijn droom gerealiseerd".
 Het is de eerste keer dat een niet-ziende de oversteek van de Stille Oceaan succesvol afrondt. 

Mitsuhiro Iwamoto verloor als 16-jarige het zicht. Hij ondernam de zeiltocht om geld in te zamelen voor preventieve geneesmiddelen die blindheid voorkomen. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Yan Trouwen

    Op de betere wedstrijd boten is het de normaalste zaak dat winches aan de bakboord kant van de boot linksom draaien. Meestal staat er dan ook een duidelijke pijl vanboven op om je zeker niet te vergissen, maar daar gaat onze Japanse vriend niet veel aan hebben vrees ik...

  • louis van hoeylandt

    pracht prestatie chapeau ..maar het verbaast mij dat de winch links opdraait

Lees meer