Kakehi bij haar arrestatie.
afp Kakehi bij haar arrestatie.

Japanse 'zwarte weduwe' (70) bekent plots moord op vierde echtgenoot

In Japan is het proces begonnen tegen de vermeende seriemoordenares Chisako Kakehi. De 70-jarige Kakehi sloeg iedereen met verstomming toen ze tijdens het proces opeens bekende dat ze haar vierde echtgenoot heeft vergiftigd. Tot nu toe had ze de moord altijd ontkend.

Zwarte weduwe

Kakehi staat terecht voor de moord op haar laatste echtgenoot en twee andere partners. Daarnaast wordt ze ook verdacht van poging tot moord op een man waarmee ze een afspraakje had. De vrouw, die in Japanse media 'de zwarte weduwe' wordt genoemd, had veel verschillende partners en trouwde maar liefst vier keer. De vriendjes en de vier echtgenoten stierven kort na elkaar, maar slechts bij drie van de sterfgevallen kon worden aangetoond dat het om moord ging.

Cyanide

In 2014 werd Kakehi gearresteerd nadat haar man, de 75-jarige Isao Kakehi, dood was teruggevonden in zijn huis in Muko, een stad nabij Kyoto. Nadien werd ze ook beschuldigd van de moord en moordpoging op drie andere partners. De zeventiger bleef volhouden dat ze haar echtgenoot niet vermoord had, maar maandag ging ze dan toch over tot bekentenissen. Kakehi bekende dat ze de man had vergiftigd, omdat hij haar geen geld had gegeven na hun huwelijk. Ze vond dat ze minder aandacht kreeg dan de vorige partner van Isao en werd kwaad. Daarop diende ze hem cyanide toe.

Erfenis

Alle slachtoffers waren tussen 70 en 80 jaar oud en stierven tussen 2007 en 2013, telkens kort na hun ontmoeting met de zwarte weduwe. Kakehi zou 1 biljoen yen geërfd hebben van de mannen, dat is ongeveer 7,6 miljoen euro. De zaak zorgde voor veel opschudding in Japan, dat één van snelst verouderende bevolkingen ter wereld heeft.

Lees meer