Jean Ligonnet (72) verdween ruim twee weken geleden in een Frans ziekenhuis. Gisteren werd hij dood teruggevonden in dezelfde kliniek.
Google, Twitter Jean Ligonnet (72) verdween ruim twee weken geleden in een Frans ziekenhuis. Gisteren werd hij dood teruggevonden in dezelfde kliniek.

Jean (72) dood teruggevonden in Frans ziekenhuis waar hij twee weken geleden vermist raakte

Zoon van slachtoffer: “Ze hebben hem laten sterven als een hond”

Een 72-jarige man, die vijftien dagen geleden spoorloos verdween in een ziekenhuis is Marseille, is gisteren dood aangetroffen in een ongebruikte vleugel van dezelfde kliniek. Dat bevestigt de zoon van het slachtoffer aan het Franse persbureau AFP.

Jean Ligonnet (72), vader van zes kinderen, had Alzheimer en kanker. Op 19 augustus had hij een afspraak in een ziekenhuis in Marseille voor een chemokuur. Drie uur na zijn opname om 11 uur verdween de man echter spoorloos. Er werden zoekacties op touw gezet, maar die leverden niets op.

Gisteren verwittigde het ziekenhuis de politie van Marseille dat het lichaam van de vermiste man was aangetroffen. Agenten brachten vervolgens de zoon van Jean Ligonnet op de hoogte, die het nieuws bevestigde aan AFP. De 72-jarige man werd volgens de politie dood teruggevonden in een ongebruikte vleugel van de kliniek. Zijn lichaam was reeds in verregaande staat van ontbinding

Er vindt vandaag een autopsie plaats op het stoffelijk overschot om de identiteit van het slachtoffer formeel te kunnen vaststellen. De zoon diende voor de ontdekking van het lijk al een klacht in tegen het ziekenhuis en de dienst oncologie voor verwaarlozing van een kwetsbaar persoon. 

Volgens de man heeft de directie van het ziekenhuis niet alles in het werk gesteld om zijn vader terug te vinden. “De directrice vertelde mij dat er overal was gezocht, maar toen ik polste bij een aantal verpleegsters of er al nieuws was over mijn vader, waren zij zelfs niet op de hoogte van zijn verdwijning. Ik walg ervan dat hij in zo’n omstandigheden is overleden. Ze hebben hem laten sterven als een hond”, aldus de zoon.

Het betrokken ziekenhuis heeft nog niet gereageerd op de gebeurtenissen, maar zal later met een verklaring komen.

33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yasmin Jacobs

    Ik werk id zorgsector, hoor zulke verhalen wekelijks. Oudere mensen die niet geinformeerd worden, aan hun lot worden over gelaten, soms dagen niemand zien, of afgekoppeld worden id hoop dat ze zouden overlijden denk ik dan, en deze mensen durven zelf niets te zeggen. Ongeloofelijk . Ziekelijke wereld

  • Sharon Baas

    Waarom laat je je vader met deze heftige ziekten alleen naar het ziekenhuis gaan ?? Ik zou mijn vader zeker niet alleen laten gaan Al met al een zeer trieste situatie

Lees meer