Jeb Bush
AP Jeb Bush

Jeb Bush distantieert zich van beleid van broer en vader

Jeb Bush, die in 2016 een gooi naar het presidentschap wil doen, heeft zich gedistantieerd van het politieke beleid van zijn vader en broer. "Ik heb bewondering voor wat ze voor het land hebben gedaan en voor de moeilijke beslissingen die ze hebben moeten nemen, maar ik ben een onafhankelijke man", zo sprak hij donderdag in Chicago.

Vader George Bush (90) was gedurende 1989 tot 1993 de 41ste president van de Verenigde Staten, en broer George W. Bush (68) bezette tussen 2001 en 2009 het Witte Huis.

"Mijn standpunten worden gevormd door mijn eigen gedachten en ervaringen", zei Jeb Bush. Hij gaf verder toe dat er onder zijn broer fouten zijn gemaakt wat het Irak-beleid betreft, zowel met betrekking tot de beweegredenen voor de oorlog als tot het verloop. Niettemin was Jeb Bush in zijn toespraak vooral streng voor het buitenlandse beleid van huidig president Barack Obama. Onder zijn leiding reageren de VS besluiteloos en wisselvallig. De bondgenoten voelen zich in de steek gelaten en vijanden nemen de wereldmacht niet langer ernstig, luidde het.

Mijn standpunten worden gevormd door mijn eigen gedachten en ervaringen

Jeb Bush

Lees meer