Amerikaans oud-president Jimmy Carter, foto uit maart 2018.
AP Amerikaans oud-president Jimmy Carter, foto uit maart 2018.

Jimmy Carter (94) geopereerd na val

De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is geopereerd nadat hij zijn heup had gebroken. De 94-jarige Carter kwam ten val toen hij zijn huis in Georgia wilde verlaten om op wilde kalkoenen te gaan jagen, meldt het Carter Center.

De oud-president ging na de valpartij onder het mes in een ziekenhuis in Americus. Hij herstelt nu van een succesvolle operatie, aldus het Carter Center.  “President Carter zegt zich vooral zorgen te maken over het feit dat het jachtseizoen voor kalkoenen deze week eindigt en hij zijn quotum nog niet heeft bereikt.”

De Democraat Carter zat van 1977 tot 1981 in het Witte Huis en was de 39e president van zijn land. Hij moest na een verkiezingsnederlaag plaats maken voor Ronald Reagan.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marco Maerten

    De énige president die veel goeds kon doen voor deze wereld,helaas heeft zijn neoliberale opvolger het helemaal omgekeerd ten voordele van de rijksten. Kortom,we leven nu in een liberaal facisme die vooral door het zakenleven worden gesteund en geen zier geven om mensen en natuur.

Lees meer