Joe Biden tijdens een toespraak in Philadelphia.
AP Joe Biden tijdens een toespraak in Philadelphia.

Joe Biden (77) wint voorverkiezingen in zeven staten en stevent af op Democratische nominatie

Voormalig vicepresident Joe Biden (77) heeft de Democratische voorverkiezingen in zeven Amerikaanse staten gewonnen, waaronder Maryland, New Mexico en South Dakota.

Biden is daarmee weer een stap dichter bij de nominatie om het namens de Democraten tijdens de verkiezingen in november op te nemen tegen Republikein en huidig president Donald Trump (73).

Dat Biden won, is nauwelijks een verrassing. Al zijn tegenstanders staakten eerder al de strijd. Op de stembiljetten had hij nog concurrentie van voormalige kandidaat Bernie Sanders. Deze linkse senator is weliswaar uit de race, maar doet toch nog mee om op het partijcongres in augustus zo veel mogelijk invloed op de koers van de partij te hebben.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden plaats op 3 november.

Lees ook:

Hoe Vlamingen in Amerika naar het geweld kijken: “Een nieuwe burgeroorlog zou zomaar kunnen” (+)

INTERVIEW. Docent Amerikaanse Cultuur Frank Albers: “Het is onder Trump weer helemaal oké om racist te zijn” (+)

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    Trump is er zelf 73. Het zal een debat worden om u tegen te spreken, de een valt in slaap en heeft moeite met praten, de andere heeft een beperkt vocabularium en ratelt de meest waanzinnige, onsamenhangende verhalen uit met als rode draad dat hij zelfverklaard expert in alles is. Alles draait echter om de entourage, van Trump is intussen duidelijk dat hij nooit 'only the best' aanwerft.

  • Robert Labeke

    Hebben ze daar in de US geen oudere , hij is 77 , wat kan hij nog verwezenlijken ?

Lees meer