De Amerikaanse president Donald Trump en de Britse premier Boris Johnson tijdens een ontmoeting in september 2019.
REUTERS De Amerikaanse president Donald Trump en de Britse premier Boris Johnson tijdens een ontmoeting in september 2019.

Johnson vraagt Trump om tarieven op whisky op te heffen

De Britse premier Boris Johnson heeft er in een telefoongesprek bij de Amerikaanse president Donald Trump op aangedrongen de importheffingen op goederen zoals whisky af te schaffen. Dat zegt een woordvoerder van Downing Street in een verklaring. Johnson heeft Trump ook gevraagd geen heffingen op te leggen op de export van auto's.

Het Witte Huis gaf geen details over het gesprek over handelszaken. "De twee regeringsleiders hebben opnieuw hun voornemen bevestigd om de speciale relatie te versterken via een sterk bilateraal vrijhandelsakkoord, zodra het Verenigd Koninkrijk uit de EU is gestapt", zei het Witte Huis in een verklaring.

De VS hadden afgelopen maand een importtarief van 25 procent ingesteld op Europese goederen zoals Schotse whisky en Nederlandse kaas. Dit is een reactie op de subsidies van de EU aan de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Van Roy

    Dus ze willen uit het vrijhandelsakkoord van de EU omdat ze niet meer vast willen zitten aan regeltjes. Maar gaan dan wel in het vrijhandels akkoord van de US met hun regeltjes. Welke vrijheid brengt dat de Britten dan op.

  • Luc Deville

    Donald heeft zijn goede vriend Boris beloofd dat er geen importtarief komt op wisky en andere Britse producten als er een no-deal komt voor de Brexit. Uiteraard is het geen poging om de Britse politiek te beïnvloeden.

Lees meer