Jamie Harrington
Facebook/Humans of Dublin Jamie Harrington

Jongen (16) redt man van zelfmoord en dan moet het allermooiste nog komen

Een 16-jarige jongen uit Dublin heeft de harten van velen geraakt met zijn emotioneel verhaal op de Facebookpagina van Humans of Dublin. Jamie Harrington voorkwam dat een man zelfmoord pleegde, wat op zich al heel straf is maar vooral de wondermooie manier waarop de man de jongen achteraf bedankte, grijpt naar de keel. Een tranentrekker.

Geïnspireerd door de Facebookpagina Humans of New York, waarop gewone New Yorkers hun verhaal doen, startte fotograaf Peter Varga met eenzelfde project in Dublin. Hij fotografeerde Jamie en luisterde naar zijn aangrijpende verhaal.

Brug
De Ierse tiener liep vorig jaar over een brug in Dublin toen hij een man op de rand zag zitten. "Ik dacht 'Wow...' en hield halt bij de man om te vragen of het wel goed met hem ging", vertelde Jamie. "Ik las in zijn ogen dat hij niet oké was, hij antwoordde niet maar ik zag tranen opwellen."

Tranen
De jongen smeekte de man om van die rand af te komen en bij hem te komen zitten. Dat deed hij uiteindelijk na heel wat aandringen. "Daar zaten we dan met zicht op de Liffey (rivier, nvdr) en we praatten drie kwartier lang over waarom hij zich zo voelde", vervolgde Jamie. "Ik wilde hem in die toestand echt niet alleen laten maar ik moest weg. Dus vroeg ik of ik een ziekenwagen mocht bellen."

Ambulance
Eerst wilde de man dit niet maar toen Jamie zei dat hij anders niet gerustgesteld zou zijn en er niet van ging kunnen slapen, stemde de man toch toe. "Ik belde de ambulance en hij werd naar het St. James Hospital gebracht. Ik kreeg zijn telefoonnummer zodat hij me op de hoogte kon houden van hoe het met hem ging."

Baby
Drie maanden geleden kreeg de jongen een heuglijk bericht. De echtgenote van de man die hij had gered, bleek zwanger. "Ze verwachten een jongen en ze gaan hem naar mij vernoemen. Kan je dat geloven? Ze gaan hun baby mijn naam geven", aldus een trotse Jamie. "De man vertelde dat hij net wilde springen toen ik hem benaderde. De  woorden 'hoe gaat het met je' hebben zijn leven gered. 'Hoe kan dat nu?' vroeg ik hem. 'Stel je eens voor dat niemand je dat ooit heeft gevraagd', antwoordde hij."

De man en de jongen zijn nu vrienden voor het leven. Elke dag bellen ze naar elkaar en vragen: "Hoe gaat het met je?"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via 1813 of op zelfmoord1830

Lees meer