De arrestatie van de agressieve reiziger in Arnhem.
Timo Bouman/Persbureau Heitink De arrestatie van de agressieve reiziger in Arnhem.

Jongen van 13 mishandelt buschauffeur in Nederland

De politie heeft vanmiddag een 13-jarige jongen uit het Nederlandse Rheden aangehouden voor het mishandelen van een buschauffeur in Arnhem.

Volgens een politiewoordvoerster stapte de jongen samen met twee vrienden de bus in bij het centraal station in Arnhem, maar had hij te weinig geld bij zich voor een kaartje. Hierop maakte de buschauffeur een afspraak met de jongen: hij zou een paar haltes mee mogen rijden, tot aan de Velperweg. Daar aangekomen wilde de jongen de bus echter niet uit. 

Verhitte situatie
Dit leidde tot een 'verhitte situatie', aldus de woordvoerster. Volgens ooggetuigen barstte de jongen in woede uit en viel hij de buschauffeur aan. Medereizigers schoten de chauffeur te hulp. De man wist samen met een passagier de 13-jarige jongen in bedwang te houden en de politie in te schakelen. Agenten hebben de jongen vervolgens aangehouden.

Mishandeling
De buschauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling en van het vernielen van de bus. De twee vrienden van de Rhedenaar zijn niet aangehouden. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer