Khaseen Morris
Nassau County Police Khaseen Morris

Jongen wordt vermoord voor de ogen van tientallen jongeren die vreselijke scène filmen in plaats van hem te helpen

In de staat New York is grote consternatie ontstaan nadat een tiener de dood heeft gevonden bij een vechtpartij. Minstens 50 tot 70 omstaanders waren getuige van het incident, maar grepen niet in. Ze lieten de 16-jarige Khaseen Morris aan zijn lot over en filmden zijn doodstrijd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het schokkende incident vond maandagnamiddag plaats in een winkelcentrum nabij een hogeschool in Nassau County in Long Island. Zeven à acht personen keerden zich tegen Morris na een dispuut over een meisje. De tiener incasseerde onder meer een messteek in zijn borst en vocht voor zijn leven. Tientallen jongeren bleven ondertussen filmen en postten de beelden op Snapchat.

Maar niemand vond het blijkbaar de moeite om de smartphone aan de kant te zetten en de jongen bij te staan. Morris overleed dezelfde dag in het ziekenhuis aan zijn zware verwondingen.

“Ik vraag aan al onze inwoners - niet alleen aan de jongeren onder ons - om je telefoon te gebruiken om de hulpdiensten te bellen indien iemand in nood verkeert in plaats van meer likes en shares te willen vergaren”, zei Curran, gedeputeerde van Nassaa County. “Onze politiemensen en hulpverleners zijn getraind om levens te redden in gevaarlijke situaties en slechts enkele seconden kunnen het verschil maken tussen leven en dood.”

De familie van de jongen is er kapot van. “Hij was iemand die iedereen zou helpen, en niemand hielp hem”, verklaarde zijn zus Keyanna Morris. “Hij had recent nog aan onze moeder verteld dat hij voor het eerst in lange tijd weer gelukkig was omdat hij eindelijk een school had gevonden waar hij zichzelf kon zijn zonder dat iemand een oordeel over hem klaar had.”

Ondertussen heeft de politie een 18-jarige jongen opgepakt. Tyler Flach wordt aangeklaagd voor doodslag.

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Leysen

    Jos De Vos, het zijn inderdaad die 8 gasten die hem aanvielen die in de eerste plaats schuldig zijn, MAAR ... die tientallen jongeren die ENKEL filmden en NIETS deden zijn evenzeer schuldig.

  • Joseline Wyns

    Walgelijk, gewetenloos, geen respect voor de medemens en noem maar op. En dat allemaal voor de vele likes en shares??? Smartphone in de handen, maar liever filmen dan 911 intikken en hulp inroepen. Waar moet dit toch allemaal naar toe? Iedereen even schuldig in mijn ogen. Want een persoon in nood moet je toch helpen? Ik kan er in komen dat je je niet mengt in het gevecht, maar ik begrijp niet dat je de politie niet belt...

Lees meer