2 Joshua Trump (11).
Whitehouse.gov Joshua Trump (11).

Joshua (11) wordt gepest omdat hij Trump heet. Nu nodigt president hem persoonlijk uit om jaarlijkse toespraak bij te wonen

Een Amerikaanse scholier die is gepest vanwege zijn achternaam, mag vandaag de ‘State of the Union’, de jaarlijkse speech van president Donald Trump, bijwonen. Joshua Trump (11) uit Wilmington, in de staat Delaware, is uitgenodigd door de president en First Lady Melania, bericht de krant Washington Post.

Het jongetje, dat overigens geen familie is van de president, wordt volgens zijn ouders getreiterd sinds Donald Trump begon aan zijn campagne. “Ze schelden hem uit, noemen hem een idioot en zeggen dat hij dom is”, zei zijn moeder Megan Trump Berto vorig jaar tegen een lokale zender. “Hij zegt dat hij zichzelf en zijn achternaam haat, dat hij de hele tijd verdrietig is”, vervolgde ze.

First Lady Melania heeft het bestrijden van cyberpesten één van haar prioriteiten gemaakt. Dat staat volgens critici op gespannen voet met het feit dat haar echtgenoot op Twitter regelmatig tekeergaat tegen mensen en organisaties die hem ergeren. Hij schuwt ook persoonlijke aanvallen niet.

Genodigden

De president en zijn vrouw hebben meer mensen uitgenodigd voor de ‘State of the Union’. Het gaat onder meer om Grace Eline, die op negenjarige leeftijd een hersentumor bleek te hebben. Ook staat Holocaust-overlevende Judah Samet op de gastenlijst. Hij overleefde daarnaast in oktober 2018 de schietpartij in de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh.

Een andere opvallende genodigde is Alice Johnson, die levenslang had gekregen voor drugsdelicten en bijna 22 jaar achter de tralies doorbracht. Trump verleende haar vorig jaar gratie. Dat gebeurde nadat realityster Kim Kardashian het Witte Huis had bezocht om te lobbyen voor de vrijlating van Johnson.

2 Grace Eline en Holocaust-overlevende Judah Samet.
Whitehouse.gov Grace Eline en Holocaust-overlevende Judah Samet.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Biesen

    Best naam laten wijzigen. En niet op uitnodiging ingaan, dan wordt het manneke nog harder gepest.

Lees meer