Hamas, de Palestijnse beweging in de Gazastrook, werd vannacht getroffen door Israëlische straaljagers.
Photo News Hamas, de Palestijnse beweging in de Gazastrook, werd vannacht getroffen door Israëlische straaljagers.

Kat-en-muisspel: Israël bombardeert militaire basis van Hamas na explosieve ballonnen

Israëlische straaljagers hebben afgelopen nacht een militaire basis van Hamas getroffen, nadat de afgelopen dagen verschillende explosieve ballons richting het zuiden van Israël werden gestuurd.

Veiligheidsmedewerkers vertelden aan al-Quds Radio, die uitzendt vanuit Gaza, dat minstens drie raketten werden afgevuurd naar een trainingskamp. Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn er geen gewonden gemeld. 

In een verklaring van het Israëlische leger klinkt het dat de straaljagers de militaire voorzieningen in de Gazastrook troffen als reactie op de tientallen ballonnen met explosieven die door Palestijnse activisten naar Zuid-Israël werden gestuurd.

Mislukte verzoening

De Israëlische luchtaanvallen zijn al drie dagen aan de gang. De laatste volgden enkele uren na de ontmoeting tussen Hamas-medewerkers en een Egyptische delegatie. Volgens Hamas was dat gesprek bedoeld om de relatie met Israël in de Gazastrook te verbeteren, en interne Palestijnse verzoening tussen Hamas en Fatah te bewerkstelligen, de partij van president Mahmoud Abbas.

Bekijk ook:

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerry Cle

    Israël laat het uitschijnen dat Hamas, de grootste Palestijnse partij, de boosdoener is en weigert alle vredesbesprekingen. Toen Hamas nog klein was was Arafat en Fatah de grote vijand en daarvoor de PLO. Moest morgen een andere partij de grootste zijn van Palestina dan zullen dat weeral de 'duivels' zijn waar Israël weigert mee te onderhandelen.

  • Marc Baeyens

    Zolang Hamas bestaat blijft het oorlog. Dat is de enige partij die de vrede en het geluk van de Palestijnen in de weg staat.

Lees meer