DJ Karel, de kat van Marga Smolders, overleefde de mishandeling niet.
Marga Smolders DJ Karel, de kat van Marga Smolders, overleefde de mishandeling niet.

Kat in Nederland overleden na vuurwerk in achterste

In IJsselstein (Utrecht) is een kater overleden nadat er vuurwerk in zijn achterwerk gestopt werd. Dat meldt het Algemeen dagblad (AD).

DJ Karel was een nacht weggebleven. De rode kater gedroeg zich vreemd en daarom nam baasje Marga hem mee naar de dierenarts. "Die onderzocht hem en zag dat er rondom zijn anus haar weggeschroeid was. Zijn achterste was ook veel groter dan normaal: wel drie bij drie centimeter", zegt Marga Smolders tegen het AD. 

Daarnaast was er tien centimeter van zijn darm weggebrand. Hij leek eerst op te leven, maar overleed bij de dierenarts. 

De eigenares zal aangifte doen. "Dat is het minste wat ik voor DJ Karel kan doen. De gedachte aan wat hem overkomen is, maakt me steeds verdrietiger", klinkt het.

DJ Karel is volgens het AD de tweede kat die deze week in Nederland het nieuws haalt na een zware mishandeling: het baasje van Bello uit Maarssen haalde eerder een stok van 21,5 centimeter uit het achterste van zijn viervoeter.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dick van Aggelen

    Wat een intens laffe streek.

  • Danielle Duym

    En daarom gaan mijn katten niet meer buiten. Je kan de mensen niet meer vertrouwen. Ze worden dommer en dommer.

Lees meer