8
REUTERS

Kerk Charleston opent onder massale belangstelling weer de deuren na bloedbad

Honderden belangstellenden zijn in de Amerikaanse stad Charleston naar de Emanuelkerk gekomen, die voor het eerst de deuren opende na de bloederige schietpartij woensdag. Op die dag schoot de 21-jarige Dylann Storm Roof negen Afro-Amerikaanse kerkgangers dood.

In het kerkgebouw waren beveiligingsmensen aanwezig. Ze doorzochten tassen en stuurden mensen met camera's weg.

Uren voor aanvang van de dienst vanmorgen (lokale tijd) stond er al een lange rij van mensen voor de kerk. Sommige mensen kwamen van ver, een vrouw heeft zes uur gereden. De kerk, een van de oudste zwarte kerkgemeenschappen in de VS, zat uiteindelijk helemaal vol. In de kerkbankjes huilden, baden en zongen mensen. Een deel van de kerkgangers luisterde buiten via de luidsprekers naar de dienst.

De voorganger van de dienst Norvel Gorff sprak over de dood van de kerkgangers die kwam "als een dief in de nacht''. "We hebben een zware tijd achter de rug en sommigen van ons waren ronduit kwaad. Het is tijd dat we ons op de negen families richten. We moeten nu solidair zijn'', aldus Gorff.

Op de stoep voor de kerk liggen bloemen, knuffels en ballonnen. Om 10.00 uur lokale tijd luidden kerken door de hele stad hun kerkklokken om solidariteit te tonen.

8
GETTY
8
AFP
8
GETTY
8
GETTY
8
GETTY
8
REUTERS
8
REUTERS

Lees meer