Illustration.
thinkstock Illustration.

Kerstmarkt in Nice geëvacueerd: man dreigde ermee “de boel op te blazen”

De kerstmarkt in het centrum van de Zuid-Franse kuststad Nice is deze namiddag twee uur lang ontruimd. De autoriteiten gingen over tot evacuatie nadat een aanwezige ermee had gedreigd “de boel op te blazen.” De man is enkele minuten later gearresteerd, verklaarde burgemeester Chistian Estrosi aan persagentschap AFP.

De man benaderde deze middag een bewakingsagent en maakte zijn dreigement kenbaar. Hij suggereerde explosieven te hebben achtergelaten op de kerstmarkt. De bewaker contacteerde meteen de politiediensten en verspreidde zijn signalement. De speurders konden aan de hand van camerabeelden de man lokaliseren en inrekenen. De agenten hielden de man staande in een nabijgelegen warenhuis.

De onmiddellijke evacuatie van de naar schatting 3.500 aanwezigen verliep rustig, luidens de burgemeester. Op twintig minuten tijd was de ontruiming afgerond. Politieploegen zochten naar explosieven, maar hebben niets aangetroffen. Sinds 17.00 uur is de kerstmarkt opnieuw toegankelijk.

De politiediensten nemen geen enkel risico na de aanslag op 14 juli 2016. Een terrorist in een vrachtwagen reed op de avond van de Franse nationale feestdag naar de Promenade des Anglais waar hij door het publiek reed dat massaal was opgedaagd voor het feestelijk vuurwerk. 86 mensen kwamen om het leven, 450 mensen raakten gewond.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer