Kinderen met ADHD krijgen handboeien om op school

Een hulpsheriff heeft het wel erg bont gemaakt in Kentucky. Op een video is te zien hoe hij een achtjarig jongetje in de boeien slaat. De politieman en diens collega zijn nu gedagvaard.

Hulpsherrif Kevin Sumner en sheriff Chuck Korzenborn worden in de rechtszaak genoemd. Zij zouden betrokken zijn geweest bij het in de boeien slaan van twee kinderen met ADHD. Eén incident werd gefilmd.

De beelden dateren van vorige herfst en zijn vrijgegeven door de Amerikaanse Civil Liberties Union (ACLU). Het jongetje dat zich zou misdragen hebben, krijgt de boeien om en is onbedaarlijk aan het huilen. Volgens de gerechtsdocumenten zou een negenjarig meisje vorige herfst hetzelfde zijn overkomen. Zelfs tot tweemaal toe.

De kinderen ervoeren "angst", "pijn", een "emotioneel trauma" en een "verergering van hun symptomen" ten gevolge van de actie van de agenten, zo stellen de advocaten van de ouders.

"Handboeien hebben geen plaats op een school met kleine kinderen die gedragsproblemen hebben", zei advocaat Kenyon Meyer.

"In dergelijke gevallen de hulp van de politie inroepen, traumatiseert de kinderen alleen maar," verklaarde Susan Mizner van ACLU. "Kinderen met een stoornis handboeien omdoen om ze discipline bij te brengen, is niet oké. Wij eisen dat hier komaf mee gemaakt wordt."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer