2 Miljardair Robert F.
Worcester Polytechnic Institute Miljardair Robert F.

Kinderen miljardair gooien vader uit familiebedrijf: "Zijn antwoord? Hij belde een huurmoordenaar"

Een Amerikaanse miljardair (81) is in het oog van de storm terechtgekomen. Zijn ex beschuldigt hem ervan dat hij miljoenen gedoneerd zou hebben aan zijn vroegere school - het Worcester Polytechnic Institute - om haar minder te moeten betalen tijdens hun scheiding. En nu is ook aan het licht gekomen dat zijn zoon Michael (55) en dochter Lauren (53) eind vorig jaar een proces tegen hem begonnen, over het feit dat hij zijn ontslag uit een investeringsbedrijf van de familie in mei 2015 slecht verteerde en een huurmoordenaar belde om de rekening te vereffenen.

De rechtszaak van de zoon en dochter van Robert F. kwam voor het hoogste strafhof in Nevada, maar dat weigerde vooralsnog hun aantijgingen als bewijs toe te laten. De twee beschuldigen hun vader ervan een huurmoordenaar in dienst genomen te hebben om oudste zoon Michael te vermoorden.

Voorschot
Robert zou iemand daarvoor een voorschot gegeven hebben van 187.000 dollar. Om Michael zelf uit de weg te ruimen of om iemand te vinden die de klus kon klaren. Volgens de gerechtelijke documenten zou Robert de man ook geschreven instructies hebben gegeven over waar Michael zich ophield.

Zakenpartner
De kerel vertrouwde het voorstel volgens de documenten toe aan een zakenpartner, die hem ervan kon overtuigen om de moord niet uit te voeren. Die laatste verwittigde ook de familie van de miljardair. "Ik vrees nu voor mijn leven sinds ik het te weten ben gekomen", aldus zoon Michael.

En intussen laat ook de ex van de miljardair uit Florida, die als ingenieur zijn fortuin maakte in de verpakkingsindustrie, van zich horen. Zo zou hij miljoenen overgeschreven hebben op bankrekeningen aan de andere kant van de wereld om die uit zijn scheiding te houden in 2011, beweert Janet. Daarna zou hij het geld - ruim 37 miljoen euro - aan de universiteit geschonken hebben waar hij afstudeerde in 1956.

Gedurende zijn hele leven kreeg het Worcester Polytechnic Institute al 59 miljoen van de man. Daarvan wordt momenteel een vleugel gebouwd die de naam van Robert zal dragen. (lees hieronder verder)

2 De nieuwe vleugel die het Worcester Polytechnic Institute bouwt.
Worcester Polytechnic Institute De nieuwe vleugel die het Worcester Polytechnic Institute bouwt.

Het koppel was 50 jaar getrouwd en moest tijdens de scheidingsprocedure al zijn bezittingen kenbaar maken. Volgens hun scheidingsovereenkomst zouden ze allebei onder meer 19 miljoen euro krijgen, alleen al van het gemeenschappelijke bezit van hun huizen.

Constructie
Het Worcester Polytechnic Institute zegt de zaak op de voet te volgen en te zullen ingrijpen indien nodig. In afwachting gaat de constructie van de nieuwe vleugel wel verder. Janet heeft de rechtbank gevraagd om te voorkomen dat de onderwijsinstelling het geld uitgeeft voor er een uitspraak is in de zaak.

Verder kwam ook aan het licht dat het FBI de miljardair momenteel doorlicht voor fraude en het IRS (de Amerikaanse belastingsdienst) voor belastingontduiking. Zelf ontkent hij alle aantijgingen

Lees meer