President Donald Trump noemde de beschuldigingen van machtsmisbruik en dwarsbomen van het Congres “belachelijk” en “ongegrond”.
AFP President Donald Trump noemde de beschuldigingen van machtsmisbruik en dwarsbomen van het Congres “belachelijk” en “ongegrond”.

Exclusief voor abonnees

Komt afzetting president Trump stap dichterbij?

Aanklacht in impeachment: machtsmisbruik en dwarsbomen parlement

Gisteren hebben de Democraten zware beschuldigingen weerhouden in de afzettingsprocedure die tegen president Trump loopt: machtsmisbruik en het dwarsbomen van het Congres. Indien het Huis van Afgevaardigden hiermee akkoord gaat, wordt Trump officieel in staat van beschuldiging gesteld. De kans dat hij als eerste president in de Amerikaanse geschiedenis voortijdig het Witte Huis zou worden uitgestuurd, is echter klein.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    marc Deglin, kom nu, geloof je echt dat Trump gratis en voor niets president speelt? Vergelijk de uitgaven van dit kabinet eens met alle voorgaande en waar gaan deze uitgaven naartoe? Golftrips naar privé-clubs, meetings in Mar-A-Lago. Om nog niet te spreken van hoe vaak en snel hij zijn kar gekeerd heeft tegen het aan banden leggen van wapenhandel of vapen. Of hoe zijn dochter voorgetrokken wordt in een handelsdeal met verguisde partner China.

  • François Nuyts

    Voor diegenen die dit hopen wel natuurlijk . Maar als je hoort en leest wat voor argumenten de "democraten" hebben om dit te laten uitvoeren zal het niets nada noppes worden . Plus , dat zij bij de volgende presidentsverkiezingen helemaal naast de opportroef gaan grijpen ook .

Lees meer